Hvorfor bliver man syg?

Der er selvfølgelig flere årsager til sygdom. Men et er helt sikkert vi er ikke gode nok til at lytte til vores krops behov.

Tag bare sådan en enkel ting som søvn. Hvor mange af jer sover gerne en 8-9 timer i weekenden, hvor vækkeuret er slukket, men glemmer at spørge jer selv om de 8-9 timer mon kunne været et behov ?. Der er rigtig mange, der sover for lidt til hverdag. I mange af os ligger der sådan et: Det kan man da ikke, når det f.eks. kunne komme på tale at gå i seng kl 20, for at nå 8-9 timers søvn.

De fleste mennesker tænker ikke over, hvad sorg gør ved kroppen. Sorg som f.eks. at leve i et ulykkeligt forhold. Sorg er ikke kun noget, man føler i tilfælde af et dødsfald. Sorg er forskellig, men det påvirker kroppen at have denne følelse af tristhed over længere tid.

Det samme gør stress. Igen skal vi langt ud, før vi gør noget ved det.

Både sorg og stress påvirker vores nervesystem. I kroppen har vi nogle signalproteiner, som via vores nervesystem kan påvirke kroppens funktioner. Disse signalproteiner kan på denne måde stimulere og regulere vidt forskellige funktioner heriblandt hormonsystemet, nervesystemets neurotransmittere (signalstoffer), søvn induktionen, dannelse af nye blodkar (angiogenese), fostrets vækst under graviditeten, knoglemarvens produktion af blodlegemer, inflammatoriske reaktioner, immunsystemets akutfase reaktion, temperaturcentret i hypothalamus (feber) og meget meget mere.

Vi er lavet sådan, at vi er i stand til at reagere hurtigt, som hvis vi f.eks. skal løbe stærkt, fordi vi lige har mødt en løve. Så bruger vi vores sympatiske nervesystem, der f.eks. lukker ned for vores fordøjelse og andre funktioner, og op for adrenalinen, så vi kan bruge alle vores kræfter på at komme væk fra løven.

Vores parasympatiske nervesystem skal så bringe vores fokus tilbage på fordøjelse mm,  når situationen med løven er væk.

Tanker eller adfærdsprogrammer, der bygger på angst, bekymring, sorg, frustration undertrykker det parasympatiske nervesystem. Det betyder, at vi bliver i kamp tilstanden og derfor har nedsat funktion på nogle af kroppens funktioner.

Så bliver vi med tiden syge.

Forkert kost kan gøre os syge. Det ved de fleste. Der er dog ikke ret mange der ved, om de får nok af de forskellige vitaminer, mineraler eller fedtstoffer.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/familieogboern.dk/alternativkost.dk/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405