SØVN

Når vi sover sker der masser af processer med vores krop. Der sker bl.a en rensning af hjernen.
I vores krop er der masser af lymfekirtler, der løbene er med i processen med at rense vores krop for affaldsstoffer. Kroppen producere affaldsstoffer i den proces der sker i forbrændingen. Det er lidt ligesom når vores bil forbrænder benzinen, så kommer der affald (bil os ) ud af udstødningen. Vores krop laver også affald, når den arbejder.
Disse lymfe kirtler findes ikke i hjernen. Derfor har hjernen en anden metode. Rundt om hjernen findes der en væske og om natten når vi sover trækker vcores hjerneceller sig sammen og væsken skyller igennem og renser hjernen.
Vi ved alle sammen, at hvis vi kun har fået få timers søvn, så er vi lidt omtåget og vi tænker langsommere. Det skyldes at hvis vi ikke får nok søvn, bliver hjernen ikke afgiftet nok.
En lille side gevinst ved manglende søvn er, at det center i hjernen, der styrer vores madindtag heller ikke virker, og vi spiser derfor mere mad.
Derudover kan manglende søvn give en række problemer med helbredet.

Stress
Koncentrationsbesvær
Manglende korttidshukommelse
Manglende sexlyst
Dårligt immunforsvar
Hudproblemer
Hjerte problemer
Højt blodtryk

For at få en god søvn skal der være en række omstændigheder til stede. En af de vigtigste ting er at kroppen skal bruge B vitaminer, magnesium og tryptofan til at lave sovehormonet melatonin. I den proces er det vigtigt, at leveren virker rigtigt, da kroppen ikke må forstyrres af affaldsstoffer. Det er også vigtigt, at der er nok mavesyrer til stede, da B vitaminer og tryptofan ikke optages hvis mavesyrer og enzymer ikke er til stede.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/familieogboern.dk/alternativkost.dk/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405